Tratamentul Tixel este o terapie dermato-estetica de ultima generatie, cea mai performanta in domeniul intineririi structurale. Ce procedura? Ablatia fractionata, cu mult peste ca performanta fata de laserul fractionat.
Ridurile și liniile fine, petele pigmentare, tonul neuniform, textura neplăcută a pielii, deteriorări cauzate de soare, petele de vârstă și cicatricile provocate de acnee pot fi tratate cu Tixel, un tratament cosmetic ultramodern care se concentrează pe întregul ten, inclusiv zona ochilor, însă poate fi utilizat și pe gât și zona decolteului. Utilizând tehnologia fracționată termică de întinerire a pielii, Tixel este un dispozitiv care reduce aspectul liniilor de pe frunte și din zona ochilor, dar și liniile care apar la nivelul pliurilor nazolabiale, deasupra buzei superioare, a bărbiei, precum și pliurile gâtului. Dacă vă doriți o piele mai fină și mai sănătoasă, mai fermă și mai suplă, în special în jurul ochilor, atunci puteți opta pentru tratamentul cu Tixel. Partea și mai bună este că spre deosebire de alte proceduri cosmetice, după o ședință cu Tixel, vă puteți întoarce la activitățile zilnice normale și chiar puteți aplica machiaj mineral. Atât timp cât respectați instrucțiunile de îngrijire ulterioare, atunci rezultatele pe care vi le oferă Tixel sunt de lungă durată. În rândurile următoare, veți afla tot ceea ce trebuie să știți despre Tixel, inclusiv dacă este un tratament dureros, dacă puteți beneficia de acest tratament și la ce vă puteți aștepta în timpul și imediat după procedură.
Ce este Tixel?
Tixel este un dispozitiv utilizat în cadrul procedurilor cosmetice de întinerire a pielii. A fost lansat în anul 2015 de către compania israeliană Novoxel GmbH și se bazează pe tehnologia de ablație termo-mecanică. Mai precis, folosește căldură pentru a stimula producția de colagen cu scopul de a îmbunătăți aspectul pielii, atât în ceea ce privește liniile fine, cât și ridurile profunde. De asemenea, este foarte benefic pentru reducerea petelor pigmentare, îmbunătățind tonusul pielii. Este potrivit pentru utilizarea pe față, gât, decolteu, mâini și în jurul ochilor. Spre deosebire de tratamentele cu laser sau cu ace, Tixel poate fi folosit pe pleope pentru un lifting nechirurgical al ochilor. Tixel funcționează atât în mod ablativ, înlăturând stratul superior al pielii, cât și non-ablativ. Poate fi folosit pentru a reface suprafața pielii și pentru a reduce cicatricile – în special cele cauzate de acnee – și, în general, poate fi utilizat din aceleași motive cosmetice ca și tratamentele cu laser. Fără să utilizeze ace, Tixel poate crea canale deschise, care sunt necesare pentru tratamentele transdermice recomandate în cazul unor afecțiuni precum melasma și alte probleme hiperpigmentare.
Ce presupune un tratament cosmetic cu Tixel?
Tixel utilizează un vârf încălzit din titan care conține 81 de piramide minscule, asemănătoare unor ace, care se încălzesc până la 400 de grade Celsius – similar căldurii furnizate de un tratament cu laser. Are o mișcare asemănătoare pistonului și este deplasat în zona care se tratează. Se apasă vârful pe piele timp de milisecunde, dar nu o pătrunde. Când atinge pielea pentru foarte scurt timp, energia sa termică este transferată în straturile superioare, creând găuri sau pori minusculi. Tocmai această micro-leziune este cea care stimulează producția de colagen nou. În modul ablativ, Tixel creează micro-canale superficiale, asta însemnând o leziune controlată a pielii, care stimulează un proces de vindecare ce determină producția de colagen și reîntinerirea pielii. În mod non-ablativ, Tixel se încălzește în interiorul dermei superioare a pielii, creând canale deschise, care pot fi folosite pentru transferul serurilor și agenților topici în piele.
Cât timp durează o procedură cu Tixel și cât de suportabilă este?
O procedură realizată cu dispozitivul Tixel durează în jur de 15-20 de minute. Majoritatea persoanelor au nevoie de acest tratament de 4-6 ori, în funcție de starea și aspectul pielii și de motivul pentru care apelează la procedura cu Tixel. Cele mai multe persoane consideră că tratamentul Tixel este tolerabil. În anumite zone, în special în jurul zonelor sensibile, precum gura sau ochii, se va aplica o cremă anestezică pentru a reduce eventuala durere. Procedura cu Tixel este mult mai puțin dureroasă decât tratamentele cu laser CO2, majoritatea persoanelor resimțind o senzație de căldură la nivelul zonei tratate.
Care este perioada de recuperare în urma tratamentului Tixel?
Imediat după procedura cu dispozitivul Tixel, pielea poate fi roșie timp de 2-3 zile și pot apărea cruste discrete, dar care vor dispărea în următoarele zile. Dacă v-ați tratat zona ochilor, este posibil să vă confruntați cu umflături, dar pe parcursul unei zile, se vor diminua. În primele zile după tratament, este recomandat să folosiți doar o cremă hidratantă, asta însemnând că nu puteți să vă aplicați retinol sau produse cu antioxidanți, cum ar fi serurile cu vitamina C. Conform producătorului dispozitivului Tixel, procedura este relativ nedureroasă, perioada de recuperare este mult mai scurtă și nu prezintă risc de arsuri sau de carbonizare a țesuturilor.
Ce rezultate oferă Tixel?
Majoritatea persoanelor au observat îmbunătățiri ale pielii chiar după prima procedură cu Tixel, însă rezultatele devin și mai notabile pe parcursul următoarelor săptămâni, pe măsură ce este stimulată producția de colagen. În funcție de zona tratată, tratamentul cu Tixel îmbunătățește textura pielii, diminuează ridurile și liniile fine, provoacă reîntinerirea pielii, definește mai bine pleopele, reduce acneea și cicatricile și conferă fermitate pielii. De la lansarea dispozitivului Tixel și până în prezent, specialiștii au realizat deja și o serie de studii. Conform acestora, 26 de pacienți din 26 au observat o îmbunățire a aspectului pielii, au resimțit o durere în timpul procedurii de nota 3/10 și au scăpat de eritem în 1-3 zile. 75% dintre participanții la studiu s-au declarat satisfăcuți de tratament și tot 75% dintre aceștia au afirmat că sunt mulțumiți de efectele de atenuare a ridurilor post-tratament. Nu au existat incidente precum sângerări, cicatrici sau hiperpigmentări post-inflamatorii. În concluzie, Tixel poate fi utilizat în siguranță în mod ablativ și non-ablativ pentru a reface suprafața pielii, asigurând o vindecare rapidă.
În cele din urmă, tratamentul cu Tixel poate fi potrivit pentru majoritatea persoanelor, însă doar un specialist va decide dacă puteți beneficia de o procedură cu Tixel. În general, persoanele cu un ton mai închis al pielii pot necesita un test prealabil. Totuși, procedura cu Tixel nu este recomandată persoanelor care suferă de infecții active ale pielii, nici femeilor însărcinate și celor care alăptează.