Mărirea buzelor cu acid hialuronic București. Antropologi și psihologi evoluționiști au dedicat sute de ore de studiu și nenumărate articole frumuseții și atractivității feminine. Până și artiștii renascentiști, printre care și Leonardo da Vinci, au fost absorbiți de decriptarea frumuseții apelând la formule matematice pentru a defini și prezice dimensiunile atractive din punct de vedere estetic ale unei persoane, patentând astfel conceptul de „Proporții divine” și „Rația de aur”.

Mărirea buzelor cu acid hialuronic

Motivele sunt de înțeles, fața este o contribuție deosebit de importantă în personalitatea unei persoane, în auto-percepția și interacțiunile sociale ale acesteia. Ochii, nasul și buzele cu poziția lor centrală captează atenția observatorului și prezintă un interes deosebit. Însă, dintre toate trăsăturile faciale, femeile au pus un accent puternic pe mărirea buzelor, încă din perioadele antice.

  • În Egiptul antic, femeile își colorau buzele cu pigment roșu creat din ocru.
  • În Grecia antică foloseau oxidul de fier roșu amestecat cu ceară de albine pentru a crea un balsam de buze strălucitor și de lungă durată, iar în China antică materia primă principală utilizată pentru colorarea buzelor în roșu era șofrănelul. Secole mai târziu, sex-simboluri ca Marilyn Monroe, Angelina Jolie sau Kylie Jenner au pus un accent cultural pe buze facilitând astfel o tranziție în perspectiva societății asupra atractivității și senzualității femeii.

Studiile despre augmentarea buzelor

Multe studii au arătat că buzele pline sunt asociate cu tinerețea. Istoria antropologică a corpului și sexualității femeii sugerează că buzele voluptoase simbolizează senzualitatea. Iar conform studiilor efectuate de către psihologi asupra științei atracției umane, buzele femeii sunt atractive sexual pentru bărbați deoarece servesc ca indicator biologic de sănătate și fertilitate.

Dincolo de explicațiile ștințifice, femeile moderne de astăzi își pot îmbunătăți calitatea vieții, stima de sine și își pot ajusta identitatea estetică prin proceduri proceduri cosmetice minim invazive precum augumentarea buzelor cu acid hialuronic.

Dacă cu sute de ani în urmă optimizarea estetică era rezervată doar înaltei societăți, astăzi procedurile de augumentare a buzelor au devenit o rutină obișnuită de frumusețe pentru milioane de femei.

Tratamentele cosmetice non-chirurgicale au democratizat accesul la optimzare estetică, transformând procedurile de augmentare a buzelor într-o normă pentru femeile care își doresc un aspect facial mai tineresc.

Procedurile de augumentare a buzelor te ajută să obții buze mai pline și mai voluminoase prin injectarea acidului hialuronic, o proteină naturală care hidratează pielea prin reținerea apei și oferă suport țesuturilor pielii. Acidul hialuronic aduce îmbunătățiri vizibile și imediate buzelor, netezește ridurile și îmbunătățește aspectul dezumflat sau lăsat al pielii din zona buzelor.

Probabil una dintre cele mai solicitate proceduri de către paciente, fie că este vorba despre volumizare, hidratare sau corecție de asimetrii. Recomandăm mărirea buzelor să fie efectuată cu acid hialuronic, fiind o substanță temporară (se absoarbe în timp), în locul substanțelor permanente (silicon).

Procedura de mărire buze este sigură din toate punctele de vedere, mereu asigurăm pacientele la prima injectare că în cazul în care nu sunt mulțumite de procedură, acidul hialuronic are antidot (hialuronidaza), iar buzele revin la forma lor inițială (nu s-a întâmplat până acum să dizolvăm acidul injectat, ci doar menționăm acest lucru pentru confortul pacientelor aflate mai ales la prima injectare).

Este dureroasă procedura de mărire a buzelor

Răspunsul este da, este dureroasă dacă este efectuată fără anestezie.

Din fericire, în clinica noastră se efectuează anestezie intra-orală în 99% din cazuri (ca la stomatolog) astfel încât intervenție este realizată fără ca pacientul să simtă nici un fel de disconfort, iar medicul își poate efectua procedura fără probleme.

Cât durează intervenția? 

În funcție de experiența medicului, procedura poate dura mai mult sau mai puțin, în principiu 15-30 de minute.

Care este remanența dupa mărirea buzelor

Din păcate, remanența la nivelul buzelor este mică la primele 2 injectari, tocmai de aceea noi recomandăm un plan de tratament care să fie respectat de către pacienți, după care acidul va rezista din ce în ce mai mult, se va efectua doar un touch up la 6-12 luni, în funcție de organismul fiecăruia.

Unul din motivele pentru care remanența este mică față de alte zone ale feței, este faptul că buzele sunt o parte mobilă, vorbim, mâncăm, iar acidul hialuronic se resoarbe mai repede.

Trebuie să specificăm faptul că pacientele care beneficiază de mai mulți ani de această intervenție la nivelul buzelor, acidul poate rămâne la acest nivel chiar și 2-3 ani.

Prima injectare 

Ne adresăm în special persoanelor aflate la prima injectare deoarece ele se documentează cel mai mult, ceea ce este foarte bine, încurajăm ca toate pacientele să fie bine informate.

Așadar, atunci apelați la această intervenție, este foarte important să aveți bineînțeles și informații corecte.

  • Remanența la prima injectare este așa cum am specificat mai sus mică.
  • Buzele vor prezența un edem inflamator în ziua injectării și câteva zile după, mai ales a doua zi dimineața.
  • Nu trebuie să vă îngrijorați, este perfect normal, nu trebuie să aplicați gheață decât la recomandarea medicului, de cele mai multe ori ajută doar cremele antiinflamatoare care au fost prescrise din clinică (Cele pe bază de arnică, heparină, lactoferină).
  • Este posibil câteva zile să nu fie forma mult visată din cauza edemului și a traumatismului provocat de ac sau de canulă, tocmai de aceea vă rugăm să aveți răbdare 10-14 zile.
  • Prezența echimozelor (a vanatailor), uneori a hematoamelor mici-mari este absolut normală atunci când lucrăm cu acul, acestea vor trece în câteva zile.
  • Doar la prima injectare veți simți un mic disconfort, după care o să vă obișnuiți cu toate etapele procedurii și cu siguranță răspunsurile la întrebări le veți ști deja pentru următoarea procedură.

Recomandăm mereu să respectați indicațiile medicului care vă efectuează procedurile.

Programează-te acum la o procedura de injectare de marire a buzelor cu acid hialuronic in București!

Mărirea buzelor cu acid hialuronic