Ce este acidul hialuronic?
Acidul hialuronic este cunoscut și sub numele de hialuronat fiind un produs pe care atât organismul uman cât și cel animal îl produce în mod natural. El este prezent în fiecare celulă, dar se găsește în mod special în cartilaje și în piele.
Organismul uman își produce singur cantitatea de colagen și acid hialuronic necesar, însă după vârsta de 27-30 de ani, acestea se consumă mai mult decât cantitatea care se produce, având ca și consecință apariția ridurilor și pierderea elasticității pielii.
Acidul hialuronic denumit și “fântâna tinereții”, este produsul minune pentru restabilirea volumului pierdut, pentru proprietățile sale de a stimula colagenul.
Principalul beneficiu pe care îl aduce acidul hialuronic împotriva îmbătrânirii este de a hidrata pielea, estomparea ridurilor, restabilirea volumetriei feței, hidratarea gâtului, mâinilor.
Riscuri și complicații: fiind o substanță de umplere temporară, unii pacienți raportează echimoze (vânătăi), hematoame, edeme sau inflamații.
Pentru a preveni astfel de reacții adverse se vor evita antiinflamatoarele (ex. aspirina, nurofen, paracetamol etc) sau tratamentele cu anticoagulant cu 2 săptămâni înainte de procedură.
Proceduri realizate prin injectare cu acid hialuronic:
- marirea buzelor
- tratarea ridurilor fine de la nivelul fetei, mainilor, gatului si decolteului,
- tratarea santurilor statice nasolabiale,
- corectia contururilor/volumetriei faciale.
Contraindicații:
- tratament cu anticoagulante sau anti-inflamatoare
- boli autoimune
- alergie la substanțele din compoziția injecției
Recomandări
- să evite expunerea la soare, solar sau saună
- să evite consumul băuturilor alcoolice
- masajul zonelor injectate
- exercițiile fizice