R1aesthetic by Raluca Harnagea

Transpirația excesivă, cunoscută și sub denumirea de hiperhidroză, este o problemă supărătoare pentru mulți oameni. Această afecțiune se caracterizează prin producția excesivă de transpirație de către glandele sudoripare, indiferent de factorii termici sau emoționali.

Hiperhidroza sau Transpirația Excesivă: Cauze, Tratament și Recuperare

Cauzele Hiperhidrozei

Există două tipuri principale de hiperhidroză: primară și secundară. Hiperhidroza primară, sau idiopatică, nu are o cauză evidentă și poate fi moștenită genetic. Pe de altă parte, hiperhidroza secundară este rezultatul altor afecțiuni medicale, cum ar fi tulburările metabolice, hipertiroidismul, boli febrile sau menopauza.

Simptome și Manifestări

Persoanele care suferă de hiperhidroză pot experimenta transpirație excesivă în diferite părți ale corpului, cum ar fi palmele, picioarele, axilele sau zona feței. Aceasta poate duce la o serie de probleme, inclusiv pete de transpirație pe haine, miros neplăcut și disconfort social sau emoțional.

Tratament și Opțiuni

Există mai multe metode de tratament disponibile pentru hiperhidroză, inclusiv:

 • Antiperspirante: Utilizarea antiperspirantelor puternice poate ajuta la reducerea transpirației excesive.
 • Terapii cu lumină pulsată: Aceste terapii utilizează lumină intensă pentru a reduce activitatea glandelor sudoripare.
 • Medicamente: Anumite medicamente pot fi prescrise pentru a controla transpirația excesivă.
 • Toxina Botulinică: Injectarea de toxină botulinică în zona afectată poate opri temporar secreția de transpirație.
 • Intervenții chirurgicale: În cazuri extreme, intervențiile chirurgicale pot fi considerate pentru a reduce activitatea glandelor sudoripare.

Impactul Asupra Calității Vieții

Hiperhidroza poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții persoanelor afectate. Aceasta poate provoca disconfort fizic și emoțional, stres social și scădere a încrederii în sine. Este important să se caute ajutor medical și să se exploreze opțiunile de tratament pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților.

Sfaturi pentru Gestionarea Hiperhidrozei

Persoanele cu hiperhidroză pot încerca următoarele strategii pentru a gestiona simptomele:

 1. Utilizați haine și materiale respirabile: Optați pentru haine din materiale naturale care permit pielii să respire și să absoarbă transpirația.
 2. Evitați alimentele și băuturile care agravează transpirația: Alimentele condimentate, cafeaua și alcoolul pot stimula producția de transpirație.
 3. Mențineți igiena corespunzătoare: Spălați-vă zilnic și utilizați deodorant sau antiperspirant pentru a controla mirosul neplăcut.
 4. Stresați mai puțin: Gestionarea stresului poate ajuta la reducerea transpirației excesive.
 5. Consultați un specialist: Discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament disponibile și care ar putea fi potrivite pentru dumneavoastră.

Este important să rețineți că fiecare persoană este unică și că ceea ce funcționează pentru un individ poate să nu funcționeze pentru altul. Consultați întotdeauna un specialist medical pentru un diagnostic corect și recomandări personalizate.

Pret: Hiperhidroza (transpiratie excesiva) axila/palmar/plantar – 450 €

Hiperhidroza sau Transpirația Excesivă: Cauze, Tratament și Recuperare
0
  0
  Coșul tău
  Coșul este golÎnapoi în shop