Buzele noastre sunt mult mai delicate în comparație cu pielea de pe restul corpului, așa că este important să le protejăm și să le oferim îngrijirea necesară. În prezent, principalul ingredient care oferă buzelor nutriția de care au nevoie este acidul hialuronic. Este o substanță care se găsește în mod natural în organism și, datorită beneficiilor pe care le oferă, se găsește în prezent într-o varietate de produse de îngrijire corporală, de la șampoane, loțiuni de corp, creme de față și până la balsamuri de buze. Acidul hialuronic este și substanța principala din fillerele dermice care se injectează în cabinetul medicului dermatolog. Dacă în trecut, implanturile și injecțiile cu grăsime erau modalitățile comune de mărire a buzelor, iată că în prezent, foarte multe clinici de dermatologie folosesc acid hialuronic injectabil pentru augumentarea buzelor. Pentru servicii de mărire a buzelor cu acid hialuronic injectabil, puteți opta pentru R1 Aesthetic Clinic, acolo unde medicul dermatolog certificat Raluca Harnagea administrează în condiții de maximă siguranță injecții cu acid hialuronic pentru mărirea buzelor. Cu o experiență îndelungată în augumentarea buzelor, dr. Raluca Harnagea utilizează un amestec molecular multiplu de acid hialuronic, care oferă imediat efecte de netezire, de volum și de hidratare, rezultatele menținându-se cel puțin 8 luni.
Ce este acidul hialuronic?
Acidul hialuronic, acest ingredient atât de râvnit în industria frumuseții, este o substanță care se găsește în mod natural în organism și care are efecte surprinzătoare de hidratare și de netezire. Acidul hialuronic este atât de utilizat pe piața frumuseții tocmai pentru că deține capacitatea naturală de a reține de o mie de ori greutatea sa în apă și de a maximiza astfel hidratarea. Este adevărat că acidul hialuronic se găsește în organism, așa că probabil vă întrebați de ce este necesar până la urmă să ne prezentăm la medic pentru a ne injecta această substanță. La fel ca în cazul tuturor componentelor structurale incredibile și minunate cu care ne naștem, așa cum este și exemplul colagenului, acidul hialuronic se epuizează pe măsură ce îmbătrânim, la fel și capacitatea corpului nostru de a reține cât mai multă umiditate din aerul pe care îl respirăm și din apa pe care o bem. Totuși, nu tot acidul hialuronic prezintă aceleași beneficii. Acest ingredient cheie este omniprezent pe piața de îngrijire a pielii, dar multe formule sunt create sintetic sau pur și simplu sunt ineficiente din cauza structurii lor moleculare.
Câte tipuri de acid hialuronic există?
Când vine vorba de acidul hialuronic, cel mai important aspect este dat de dimensiunea moleculelor. Un filler dermic care poate oferi buzelor volum și hidratare din interior spre exterior pe termen lung trebuie să prezinte greutăți moleculare multiple ale acestui ingredient atât de apreciat. Acidul hialuronic micro, și anume 3k – 10kDa, este atât de mic încât este capabil să pătrundă în derm (sub suprafața pielii) pentru a hrăni la cel mai profund nivel. Absorbția sa transdermică rapidă captează apa în interior pentru a ajuta la repararea celulelor deteriorate, la eliminarea radicalilor liberi și la încetinirea procesului de îmbătrânire. Acidul hialuronic cu greutate moleculară mică (200k – 400kDa) acționează în interior prin legarea apei de celulele pielii. Moleculele macro ale acidului hialuronic (1.000 kDA+), care sunt adesea folosite în produsele convenționale de îngrijire a pielii, sunt prea mari pentru a avea un impact real de refacere a pielii atunci când sunt utilizate individual. Cu toate acestea, acest tip de acid hialuronic creează un sigiliu protector pentru a vă proteja buzele de toxinele dăunătoare, cum ar fi poluarea și razele ultraviolete. Cu alte cuvinte, micro moleculele de acid hialuronic au capacitatea de a revitaliza buzele din interior pentru hidratare pe termen lung, în timp ce moleculele mai mari rămân la suprafață pentru un aspect neted instant. O sinergie remarcabilă are loc atunci când mai multe greutăți moleculare sunt utilizate simultan pentru a oferi efecte de lungă durată, asta însemnând umiditate la nivel profund, elasticitate îmbunătățită a pielii și o barieră cutanată mai puternică.